KURKUMA V PRAHU IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE 100g
superhrana KURKUMA V PRAHU iz ekološke pridelave- zaščita celic
Pošlji povpraševanje
Opis
KURKUMA V PRAHU IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE 100g
Kurkuma je močan antioksidant, ki varuje črevesje pred prostimi radikali, ki lahko poškodujejo celice. In prav kurkuma je tista sestavina, ki prepreči spremenjenim celicam, da bi se širile po telesu. Tudi tisti z želodčnimi težavami bodo lahko lažje zadihali, saj ima kurkuma blažilni učinek, hkrati pa pospešuje prebavo in uravnava presnovo. Nekateri znanstveniki trdijo, da naj bi kurkumin v kurkumi urejeval nivo holesterola, kateri je zelo pomemben za organizem.
Navodila za uporabo:
- Priporočena dnevna količina kurkume je ena polna žlička dnevno. Preventivno pa se lahko zavarujete z že pol grama do enega grama kurkume dnevno.
- Kurkuma je vedno bolj priljubljena pri rižu, gorčici, slaščicah, maslu, margarini, siru, ribah, perutnini, mesu, svetlih omakah ali omeltah.
Kot pri večini zdravilnih rastlin se lahko tudi pri uživanju kurkume pojavijo pri posameznikih določene blage alergijske reakcije, kot je srbečica. V tem primeru jo preprosto speremo in nehamo uporabljati.
- Kurkuma je pravi naslov za tiste, ki imate težave z zgago- spijte skupaj s toplo vodo ali zmešajte z jogurtom. Po kosilu boste lažje zadihali, saj prebavnih motenj ne bo več.
- V primeru prask, odrgnin si nanesite kurkumo in jo čez nekaj časa s hladno vodo izperite, v primeru otekline in bolečine pa jo preprosto popršite po rani.
- Kurkuma je odlična tudi za najstnike, saj pasta iz sezamovega olja in kurkume preprečuje izbruh mazoljev. V starh časih so se neveste celo mazale z kurkumino pasto, da so očistile svojo polt.
Zaščitite svoje celice še preden bo prepozno s superhrano KURKUMA iz ekološke pridelave!
SUPER HRANA z razlogom spada v svojo kategorijo, saj kljub temu, da je to pravzaprav povsem navadna rastlina, se od drugih živil, razlikuje po zelo bogati vsebnosti antioksidantov, mineralov, vitaminov, beljakovin in esencialnih maščobnih kislin, katere pripomorejo k večji energiji, boljšemu zdravju in počutju.
Dermasal KURKUMA je ekološke pridelave, kar pomeni, da je to pridelek najvišje kakovosti, saj je pridelan na popolnoma naraven način, v sozvočju z naravo in človekom. Prav tako CURCUMO odlikuje višja vsebnost hranilnih snovi in poln, bogat okus. Ekološka pridelava poteka v skladu z natančno določenimi strogimi predpisi in pod rednim nadzorom pooblaščenih certifikacijskih organov ter pristojnega inšpektorata. Izdelki označeni v nazivu z EKO, ORGANIC ali BIO so izdelki ekološke pridelave. Kontrolira: SI-EKO-001.
KURKUMA je najbolj poznana kot začimba rumene barve in prihaja iz Daljnega vzhoda. Po okusu je nekoliko pikantna, mogoče malo grenka, vendar vsebuje mangan, železo, vitamin B, kalij in veliko vlaknin. Njen zaščitni znak je rumena barva, ki je tudi njena največja učinkovina, saj ščiti jetra pred strupi in kemikalijami.
Kurkumo lahko povežemo z Curryjem, ki je mešanica 20 različnih začimb, kurkuma pa je ena njegovih glavnih sestavin, saj mu daje med drugim tudi prepoznavno rumeno barvo. Kurkuma vsebuje celo vrsto mineralov in vitaminov, predvsem vitamine B6, B3, folno kislino ter kalij, železo in mangan. Ob tem predstavlja bogat vir vlaknin, kar pa je še posebej zanimivo - vsebuje tudi esencialne omega-3 maščobne kisline.
Kurkuma je močan antioksidant, ki varuje črevesje pred prostimi radikali, ki lahko poškodujejo celice. In prav kurkuma je tista sestavina, ki prepreči spremenjenim celicam, da bi se širile po telesu. Tudi tisti z želodčnimi težavami bodo lahko lažje zadihali, saj ima kurkuma blažilni učinek, hkrati pa pospešuje prebavo in uravnava presnovo. Nekateri znanstveniki trdijo, da naj bi kurkumin v kurkumi urejeval nivo holesterola, kateri je zelo pomemben za organizem.
Navodila za uporabo:
- Priporočena dnevna količina kurkume je ena polna žlička dnevno. Preventivno pa se lahko zavarujete z že pol grama do enega grama kurkume dnevno.
- Kurkuma je vedno bolj priljubljena pri rižu, gorčici, slaščicah, maslu, margarini, siru, ribah, perutnini, mesu, svetlih omakah ali omeltah.
Kot pri večini zdravilnih rastlin se lahko tudi pri uživanju kurkume pojavijo pri posameznikih določene blage alergijske reakcije, kot je srbečica. V tem primeru jo preprosto speremo in nehamo uporabljati.
- Kurkuma je pravi naslov za tiste, ki imate težave z zgago- spijte skupaj s toplo vodo ali zmešajte z jogurtom. Po kosilu boste lažje zadihali, saj prebavnih motenj ne bo več.
- V primeru prask, odrgnin si nanesite kurkumo in jo čez nekaj časa s hladno vodo izperite, v primeru otekline in bolečine pa jo preprosto popršite po rani.
- Kurkuma je odlična tudi za najstnike, saj pasta iz sezamovega olja in kurkume preprečuje izbruh mazoljev. V starh časih so se neveste celo mazale z kurkumino pasto, da so očistile svojo polt.
Zaščitite svoje celice še preden bo prepozno s superhrano KURKUMA iz ekološke pridelave!
Komentarji